Sposób przygotowania:
Kolorowa pianka
Dno tortownicy wykładamy biszkoptami. Brzoskwinie wraz z syropem ucieramy blenderem na mus. Galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w 1 szkl. wody , studzimy i wlewamy do musu.Rozpuszczamy żelatynę w jak najmniejszej ilości wody i zimną dodajemy do musu z galaretką. Wylewamy na biszkopty i wstawiamy do lodówki. Kolorowe galaretki rozpuszczamy wg opisu na opakowaniu i odstawiamy do stężenia, po czym kroimy je na kostkę. Mleko mocno chłodzimy i ubijamy mikserem na puch. Drugą galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w niepełnej szklance wody i studzimy. Zimną wlewamy do ubitego mleko i miksujemy. Dodajemy pokrojone w kostkę galaretki i mieszamy łyżką (kilka odkładamy by wyłożyć je na wierzch ciasta). Wylewamy piankę na stężały mus brzoskwiniowy . Na wierzch wykładamy pozostałą galaretkę i posypujemy pokruszonymi biszkoptami. Wstawiamy do lodówki by deser dobrze się zastygł.
marietta