kurka79

kurka79

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Kolorowa pianka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo delikatny deser bez pieczenia.

Kolorowa pianka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kolorowa pianka

 

  • 1 puszka brzoskwiń w syropie (300ml)
  • 1 opakowanie biszkoptów
  • 2 galaretki brzoskwiniowe
  • 1 galaretka wieloowocowa (niebieska)
  • 1 galaretka malinowa
  • 1 galaretka mojito (zielona)
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego

Sposób przygotowania:

Kolorowa pianka
Dno tortownicy wykładamy biszkoptami. Brzoskwinie wraz z syropem ucieramy blenderem na mus. Galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w 1 szkl. wody , studzimy i wlewamy do musu.Rozpuszczamy żelatynę w jak najmniejszej ilości wody i zimną dodajemy do musu z galaretką. Wylewamy na biszkopty i wstawiamy do lodówki. Kolorowe galaretki rozpuszczamy wg opisu na opakowaniu i odstawiamy do stężenia, po czym kroimy je na kostkę. Mleko mocno chłodzimy i ubijamy mikserem na puch. Drugą galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w niepełnej szklance wody i studzimy. Zimną wlewamy do ubitego mleko i miksujemy. Dodajemy pokrojone w kostkę galaretki i mieszamy łyżką (kilka odkładamy by wyłożyć je na wierzch ciasta). Wylewamy piankę na stężały mus brzoskwiniowy . Na wierzch wykładamy pozostałą galaretkę i posypujemy pokruszonymi biszkoptami. Wstawiamy do lodówki by deser dobrze się zastygł.
Kolorowa pianka
Etap 1Dno tortownicy wykładamy biszkoptami wylewamy na nie mus brzoskwiniowy.
Kolorowa pianka
Etap 2Rozpuszczamy trzy kolorowe galaretki i kroimy je w kostkę.
Kolorowa pianka
Etap 3Mleko skondensowane przed ubiciem należy dobrze schłodzić.
Kolorowa pianka
Etap 4Wierzch posypujemy galertką i kruszonką z biszkoptów.

Tagi:

biszkopt