Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.
Wędlinę pokroić w paski. Marchew obrać opłukać, i ugotować. Ugotowaną pokroić w kostkę. Kalafiora i brokuły obgotować krótko odcedzić, przestudzić i podzielić na małe różyczki.
Pomidor sparzyć wrzątkiem zdjąć skórkę i podzielić na małe cząstki. Pora obrać, przekroić wzdłuż i pokroić w pół krążki.
Sałatę umyć i osączyć. Wszystkie składniki połączyć razem polać sosem winegret i delikatnie wymieszać. Sałatę wyłożyć w salaterce na to położyć sałatkę i posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem i koperkiem.
Wędlinę pokroić w paski. Marchew obrać opłukać, i ugotować. Ugotowaną pokroić w kostkę. Kalafiora i brokuły obgotować krótko odcedzić, przestudzić i podzielić na małe różyczki.
Pomidor sparzyć wrzątkiem zdjąć skórkę i podzielić na małe cząstki. Pora obrać, przekroić wzdłuż i pokroić w pół krążki.
Sałatę umyć i osączyć. Wszystkie składniki połączyć razem polać sosem winegret i delikatnie wymieszać. Sałatę wyłożyć w salaterce na to położyć sałatkę i posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem i koperkiem.