Sposób przygotowania:
kolorowa sałatka kalafiorowa
Połówkę małego kalafiora, dzielimy na małe różyczki, wsypujemy do garnuszka, dodajemy 1 łyżeczkę soli, dolewamy wrzącej wody i gotujemy 10 minut pod przykryciem, następnie odcedzamy i przelewamy zimna wodą, wykładamy na talerz. Robimy na różyczkach kalafiora kleksy z mixu majonezu i keczupu. Ugotowane jajko obieramy z łupinki, kroimy w plasterki, mały szczypiorek kroimy w krążki i drobno siekamy kawałeczek papryczki. Jajka układamy na kalafiorze i posypujemy szczypiorkiem i papryczką. Czerwoną fasolkę płuczemy na sicie zimną wodą, odcedzamy i część sypiemy na kalafiora, część układamy wokół talerza. Pomidora kroimy w ósemki i robimy z niego dekorację.. Doprawiamy solą i pieprzem kolorowym