p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Kolorowe babeczki z czekoladą w środku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

lubisz oko nacieszyć kolorami, te babeczki są dla ciebie

Kolorowe babeczki z czekoladą w środku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kolorowe babeczki z czekoladą w środku

 

  • 2 jajka,
  • 150 g margaryny,
  • 75 ml wody,
  • 1 op. ciasta do babeczek,
  • 3 łyżki kulek czekoladowych,
  • 12 szt. foremek papierowych

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe babeczki z czekoladą w środku
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, na blasze ustawiamy 12 papierowych foremek. Do naczynia wsypujemy ciasto z opakowania, dodajemy jajka, rozpuszczoną, schłodzoną margarynę i wodę, dokładnie mieszamy mikserem, wsypujemy kulki czekoladowe, równomiernie je rozprowadzamy. Ciasto nakładamy do foremek po ok. 2 łyżki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy babeczki na środkowym poziomie piekarnika 18 minut, po upieczeniu wykładamy i studzimy. Lukier przygotowujemy z 5 łyżek cukru pudru i 50 ml wrzącej wody. Robimy lukier rozcierając cukier puder z wrzącą wodą, jeśli jest za gęsty zwiększamy ilość wody, lukrujemy zimne babeczki, posypujemy je kolorowymi, ozdobnymi kuleczkami i posypką.
Kolorowe babeczki z czekoladą w środku
wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Piec babeczki na środkowym poziomie piekarnika 18 minut
Kolorowe babeczki z czekoladą w środku
ciasto dokładnie mieszamy, dodajemy kulki czekoladowe, równomiernie je rozprowadzamy.