Sposób przygotowania:
Muffinki z kawałkami czekolady
Do miski wbijamy jajka i wsypujemy cukier. Całość dokładnie miksujemy do otrzymania gładkiej, lśniącej masy jajecznej. Następnie powoli wlewamy wcześniej rozpuszczone i ostygnięte masło. Nadal nie przerywamy miksowania.
Gdy masa jajeczne połączy się z masłem, wówczas dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Szybko miksujemy ciasto i powoli wlewamy mleko.
Czekoladę kroimy w małą kosteczkę i wrzucamy do zmiksowanego ciasta na babeczki. Lekko mieszamy łyżką.
Ciastem napełniamy papilotki na muffinki do 2/3 wysokości i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 20-25 minut.
Ostygnięte muffinki podajemy ze szklanką ciepłego mleka do picia.
Gdy masa jajeczne połączy się z masłem, wówczas dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Szybko miksujemy ciasto i powoli wlewamy mleko.
Czekoladę kroimy w małą kosteczkę i wrzucamy do zmiksowanego ciasta na babeczki. Lekko mieszamy łyżką.
Ciastem napełniamy papilotki na muffinki do 2/3 wysokości i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 20-25 minut.
Ostygnięte muffinki podajemy ze szklanką ciepłego mleka do picia.