Smarkaty

Smarkaty

Starszy Kucharz
[Przepisów: 21]

kolorowe nadziewane jajka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

wiosenna przekąska z witaminami dla wielbicieli jajek

kolorowe nadziewane jajka

Składniki:

kolorowe nadziewane jajka

 

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • cebula dymka
  • zielony ogórek
  • 1/2 pęczka rzodkiewek
  • ew.plasterek szynki
  • łyżka majonezu
  • 2 łyżki rzeżuchy/szczopiorku/natki pietruszki
  • liście sałaty
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

kolorowe nadziewane jajka
jajka obieramy ze skorupek, przekrajamy na pół i wyjmujemy żółtka ogórek i cebulę obieramy i razem z rzodkiewką (i szynką) kroimy w drobna kostkę dodajemy rozgniecione widelcem zółtka i majonez, doprawiamy sola i pieprzem, dobrze mieszamy masą wypełniamy bialka i posypujemy je rzezuchą bądź szczypiorkiem, ukladamy na liściach sałaty