Sposób przygotowania:
Kolorowe szaszłyki
Cebulę obrać, pokroić w grubsze plastry.
Ogórki wyjąć z zalewy, osączyć, pokroić w plastry.
Mięso pokroić w grubszą kostkę.
Do miski wsypać przyprawę do szaszłyków, wlać oliwę wymieszać,
Na długie patyczki do szaszłyków, kolejno nakładać kostkę mięsa, cebula, ogórek i tak do wykorzystania przygotowanych składników.
Gotowe szaszłyki położyć na talerzu, polać przygotowaną marynatą, odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny.
Następnie układać szaszłyki na gorącym ruszcie, co jakiś czas obracając je na drugą stronę.
Grillować do zmiękczenia mięsa.
Ogórki wyjąć z zalewy, osączyć, pokroić w plastry.
Mięso pokroić w grubszą kostkę.
Do miski wsypać przyprawę do szaszłyków, wlać oliwę wymieszać,
Na długie patyczki do szaszłyków, kolejno nakładać kostkę mięsa, cebula, ogórek i tak do wykorzystania przygotowanych składników.
Gotowe szaszłyki położyć na talerzu, polać przygotowaną marynatą, odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny.
Następnie układać szaszłyki na gorącym ruszcie, co jakiś czas obracając je na drugą stronę.
Grillować do zmiękczenia mięsa.