Sposób przygotowania:
Kolorowe zdrówko na talerzu
Marchewkę obieramy, dokładnie myjemy i tniemy wzdłuż na cienkie paseczki (ja użyłam do tego celu obieraczki do warzyw). Cukinię dokładnie myjemy, przecinamy wzdłuż na pół, wydrążamy miąższ i również tniemy na cieniutkie długie paseczki. Warzywa zalewamy wrzątkiem, po 2-3 minutach hartujemy zimną wodą i dokładnie odcedzamy. Dodajemy ocet i olej, doprawiamy do smaku solą i dokładnie mieszamy. Warzywa wykładamy na talerz lub na półmisek i obficie posypujemy świeżo mielonym czarnym pieprzem.
![Kolorowe zdrówko na talerzu Kolorowe zdrówko na talerzu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kolorowe-zdrowko-na-talerzu-85688.jpg)
![Kolorowe zdrówko na talerzu Kolorowe zdrówko na talerzu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kolorowe-zdrowko-na-talerzu-85689.jpg)
Lemonaga
anemon