plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Kompot jabłkowo-jeżynowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny kompot na letnie upały i ze świeżych owoców.

Kompot jabłkowo-jeżynowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kompot jabłkowo-jeżynowy

 

Sposób przygotowania:

Kompot jabłkowo-jeżynowy
Jabłka obrać ze skórki (mam użyłam jabłek kwaśnych i słodkich), wyjąć z nich ze środka nasionka a następnie pokroić w półksiężyce. Dorodne jeżyny umyć i dodać do jabłek. Do garnka wrzucamy jabłka i jeżyny, dolewamy wodę i gotujemy (do miękkości jabłek). Pod koniec gotowania dodać cukier i dokładnie wymieszać, ostudzić.
Kompot jabłkowo-jeżynowy
Jabłka obrać ze skórki (mam użyłam jabłek kwaśnych i słodkich), wyjąć z nich ze środka nasionka a następnie pokroić w półksiężyce. Dorodne jeżyny umyć i dodać do jabłek. Do garnka wrzucamy jabłka i jeżyny, dolewamy wodę i gotujemy (do miękkości jabłek). Pod koniec gotowania dodać cukier i wymieszać.