kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1070]

Kompot jagodowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taki kompot jest bardzo dobry do picia i doskonale gasi pragnienie. Jest smaczny i zdrowy. Gdy użyjemy mrożonych owoców, szybki w przygotowaniu.

Kompot jagodowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kompot jagodowy

 

  • 1 litr wody
  • 6 łyżek cukru
  • 25 dag mrożonych jagód

Sposób przygotowania:

Kompot jagodowy
Mrożone jagody wyjmujemy z zamrażarki i kładziemy woreczek foliowy z owocami na ręcznik.

Do garnka wlewamy wodę i stawiamy garnek na gaz. Wodę zagotowujemy i wsypujemy cukier.

Dodajemy mrożone jagody i gotujemy aż będą miękkie. W międzyczasie zdejmujemy pianę która się wytworzy w czasie gotowania. Kompot przelewamy do dzbanka.
Kompot jagodowy
Jagody gotujemy w wodzie osłodzonej cukrem

Tagi:

kompot napój