patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 675]

Kompot rabarbarowo jabłkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny kompot z rabarbaru idealny napój do obiadu. Nie tylko w okresie letnim. Polecam wszystkim ten pyszny napój.

Kompot rabarbarowo jabłkowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kompot rabarbarowo jabłkowy

 

Sposób przygotowania:

Kompot rabarbarowo jabłkowy
Do garnka wlewam ok 3 litry wody. Rabarbar i jabłka myję dokładnie a następnie kroję na kawałki.

Wrzucam do wody. Gotuję aż wszystko będzie miękkie ok 20 minut. Następnie wlewam miód i dodaję dwie łyżeczki cynamonu. Kompot przecedzam.

Podaję na ciepło albo na zimno. Jeżeli kompot jest za kwaśny proponuję dodać więcej miodu.
Kompot rabarbarowo jabłkowy
Rabarbar myję i kroję w większe kawałki.
Kompot rabarbarowo jabłkowy
Jabłka myję i kroję na kawałki. Nie muszą być równe.