patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Konfitura z czerwonej cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna konfitura z czerwonej cebuli, idealny dodatek do burgerów, mięs, warzyw. Polecam robi się ją bardzo szybko.

Konfitura z czerwonej cebuli Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Konfitura z czerwonej cebuli

 

  • 5 czerwonych cebul
  • 4 łyżki cukru trzcinowego
  • 3 łyżki octu balsamiczny go
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Konfitura z czerwonej cebuli
Cebulę obieram. Kroję w piórka. W rondelku o grubym dnie wlewam olej a następnie cebulę, dodaję szczyptę soli, mieszam. Cebula musi się zeszklić.

Następnie dodaję cukier trzcinowy, mieszam całość.Dodaję tymianek i rozmaryn oraz wegetę.

Na koniec dodaję ocet. Mieszam i smażę całość aż wszystko będzie gęste.

Podaję zarówno na ciepło jak i na zimno.
Konfitura z czerwonej cebuli
W garnku rozgrzewam olej, dodaję cebulę pokrojoną w piórka.
Konfitura z czerwonej cebuli
Do cebuli dodaję przyprawy tymianek oraz rozmaryn.
Konfitura z czerwonej cebuli
Następnie dodaję cukier trzcinowy, ocet balsamiczny.