krystyna330

krystyna330

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Kompot rabarbarowo- jabłkowo- miętowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny i orzeźwiający kompot rabarbarowo- jabłkow- miętowy idealny na upalne letnie dni i nie tylko. Polecam każdemu

Kompot rabarbarowo- jabłkowo- miętowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kompot rabarbarowo- jabłkowo- miętowy

 

  • 4 łodygi rabarbaru
  • woda 2 litry
  • sok jabłkowy 1 słoiczek
  • mięta 1 pęczęk
  • gożdziki 2 sztuki

Sposób przygotowania:

Kompot rabarbarowo- jabłkowo- miętowy
Rabarbar dokładnie myjemy i przekrawamy na miejsze części. Na desce kroimy rabarbar w kostkę. Następnie wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Miętę dokładnie myjemy i dodajemy też do grnak. Całość gotujemy na gazie. Gdy woda zacznie bulgotać dodajemy sok jabłkowy ( u mnie domowej roboty) i 2 goździki do smaku. Całośc blendujemy i odstawiamy do ostygnięcia. Przelewamy do ładnego dzbanka i gotowe.
Kompot rabarbarowo- jabłkowo- miętowy
Kroimy
Kompot rabarbarowo- jabłkowo- miętowy
Dodajemy sok
Kompot rabarbarowo- jabłkowo- miętowy
Zalewamy wodą
Kompot rabarbarowo- jabłkowo- miętowy
Dajemy miętę