zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Kompot rabarbarowo-porzeczkowy Zub3r'a

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny kompot w upalne dni.

Kompot rabarbarowo-porzeczkowy Zub3r'a

Składniki:

Kompot rabarbarowo-porzeczkowy Zub3r'a

 

  • 1/2 kg rabarbaru
  • 1 szk porzeczek czerwonych (mogą być mrożone)
  • 3 - 4 łyz cukru
  • 2-3 l wody
  • mięta

Sposób przygotowania:

Kompot rabarbarowo-porzeczkowy Zub3r'a
Rabarbar myjemy i dokładnie oczyszczamy. Kroimy w mniejsze kawałki. Do wody dodajemy cukier, mieszamy i zagotowujemy. Następnie dodajemy pokrojony rabarbar i ponownie zagotowujemy. Na koniec wsypujemy porzeczkę czerwoną (dokładnie umytą). Krótką chwilę gotujemy. Kompot wlewamy do dzbanka i wkładamy kilka listków mięty. Smacznego!