dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Kompot rabarbarowo-jabłkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

idealny domowy napój na letnie upały

Kompot rabarbarowo-jabłkowy

Składniki:

Kompot rabarbarowo-jabłkowy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kompot rabarbarowo-jabłkowy
Rabarbar myjemy i kroimy w mniejsze kawałki (bez wczęśniejszego obierania go, skórka nada napojowi ładny kolor różowy). Jabłka myjemy i kroimy w ćwiartki, nie obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Rabarbar i jabłka zalewamy wodą i gotujemy. Kiedy woda zawrze pozwalamy mu gotowac się ok 10 min. Kompot słodzimy, wyłączamy z ognia. Zostawiamy tak kompot do wystygnięcia i naciągnięcia.