Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kompot rabarbarowo-jabłkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Typowo letni - kwaskowaty kompot. Najlepiej smakuje ochłodzony .

Kompot rabarbarowo-jabłkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kompot rabarbarowo-jabłkowy

 

  • 1 średnia laska rabarbaru
  • 1 duże jabłko
  • cukier
  • cukier karmelowy do smaku
  • 2 szklanki wody

 

Sposób przygotowania:

Kompot rabarbarowo-jabłkowy
Obrać rabarbar i jabłko . Pokroić .Zalać wodą .Dodać 3 łyżki cukru i gotować 10 minut. Doprawić do smaku cukrem cynamonowym i dosłodzić jeśli jest taka potrzeba . Ostudzić i wstawić do lodówki . Podawać mocno schłodzony przecedzony albo z kawałkami rabarbaru i jabłka - jak kto lubi .
Kompot rabarbarowo-jabłkowy
-uszykować wszystkie składniki na kompot, tobrac owoce , zalać wodą
Kompot rabarbarowo-jabłkowy
-pokroić rabarbar i jabłka , wrzucic do garnka , zalać wodą , osłodzić
Kompot rabarbarowo-jabłkowy
zalac wodą i gotować , a potem przecedzić