BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1460]

Kompot śliwkowy z dodatkiem cytryny i cynamonu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam bardzo smaczny kompot śliwkowy do którego po ugotowaniu dodaję plasterki cytryny oraz kawałek laski cynamonu. Kompot dosłodzony cukrem brązowym. Wykorzystałam zapasy z zamrażarki.

Kompot śliwkowy z dodatkiem cytryny i cynamonu

Składniki:

Kompot śliwkowy z dodatkiem cytryny i cynamonu

 

Sposób przygotowania:

Kompot śliwkowy z dodatkiem cytryny i cynamonu
Śliwki po rozmrożeniu wkładam do garnka zalewam wodą i doprowadzam do zagotowania. Dodaję cukier brązowy i gotuję na małym ogniu około 30 minut.

Po tym czasie zdejmuję z ognia i odkładam do wystudzenia.

Kompot przelewam do wysokiego szklanego dzbanka. Dodaję plasterki cytryny oraz kawałek laski cynamonu.

Schłodzony w lodówce jest smacznym napojem na upalne latowe dni.