Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Jesienny kompot owocowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Żaden napój ani sok z kartonu nie zastąpi domowego kompotu. We wrześniowe i październikowe dni szczególnie dobrze smakuje kompot z jesiennych owoców: jabłek, gruszek i winogron.

Jesienny kompot owocowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jesienny kompot owocowy

 

  • 0,5 kg jabłek
  • 0,5 kg gruszek
  • 300 g czerwonych winogron
  • 3,5 l wody
  • Ewentualnie cukier

Sposób przygotowania:

Jesienny kompot owocowy
Owoce myjemy. Winogrona kroimy na połówki, wyrzucamy pestki. Jabłka i gruszki kroimy w plastry.

Owoce przekładamy do garnka, zalewamy 3,5 litrami wody.

Zagotowujemy, gotujemy ok.40-50 minut. Próbujemy.

Możemy dodać cukier do smaku, jeżeli kompot jest za mało słodki. Kompot schładzamy i rozlewamy do szklanek.
Jesienny kompot owocowy
Jabłka, gruszki i winogrona dają świetne połączenie smakowe

Tagi:

kompot owoce