gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kompot truskawkowo - gruszkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kompot truskawkowo - gruszkowy najlepiej smakuje schłodzony. Podaję go do obiadu. Polecam, ma fajny smak.

Kompot truskawkowo - gruszkowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kompot truskawkowo - gruszkowy

 

  • 2 duże gruszki
  • 250 gram truskawek
  • 1 litr wody
  • 3,5 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Kompot truskawkowo - gruszkowy
Gruszki obieramy, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy na większe kawałki, po czym przekładamy do garnka. Truskawki obieramy z szypułek, płuczemy i dodajemy do gruszek. Wlewamy wodę, wsypujemy cukier i gotujemy do momentu, aż owoce będą miękkie. Kompot studzimy i rozlewamy do szklanek. Podaję go do obiadu. 
Kompot truskawkowo - gruszkowy
Gruszki obieramy, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy na większe kawałki, po czym przekładamy do garnka.
Kompot truskawkowo - gruszkowy
Truskawki obieramy z szypułek, płuczemy i dodajemy do gruszek.