Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Kompot truskawkowo-miętowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszny kompot truskawkowo-miętowy pić schłodzony z kostkami lodu

Kompot truskawkowo-miętowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kompot truskawkowo-miętowy

 

  • 0,5 kg truskawek
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1 gałązka mięty

 

Sposób przygotowania:

Kompot truskawkowo-miętowy
Truskawki dobrze umyć, usunąć szypułki. Większe owoce przekroić na pół. Wrzucić do garnka. Wsypać około ćwierć szklanki cukru, zamieszać. Dodać opłukaną gałązkę mięty. Zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, gotować 2-3 minutki. Ostudzić. Przelać do dzbanka i schłodzić w lodówce. Pyszny kompot truskawkowo-miętowy pić schłodzony z kostkami lodu
Kompot truskawkowo-miętowy
Truskawki dobrze umyć usunąć szypułki Większe owoce przekroić na pół Wrzucić do garnka Wsypać około ćwierć szklanki cukru zamieszać
Kompot truskawkowo-miętowy
Dodać opłukaną gałązkę mięty Zalać wodą Doprowadzić do wrzenia zmniejszyć ogień gotować 2-3 minutki Ostudzić Przelać do dzbanka i schłodzić w lodówce