anna tttt

anna tttt

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

kompot truskawkowo- porzeczkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

kompot z moroznych owocow...

kompot truskawkowo- porzeczkowy

Składniki:

kompot truskawkowo- porzeczkowy

 

  • 500 g mrożonych truskawek
  • 3 garści mrożonych czarnych porzeczek
  • 3 łyżki cukru
  • 2 litry wody

Sposób przygotowania:

kompot truskawkowo- porzeczkowy
Mrożone truskawki i czarne porzeczki zalewamy zimną wodą. Gotujemy, aż komopt nam się ladnie zabarwi, a owoce będą miękkie około 15 minut. Następnie dodajemy cukier i mieszamy. Kompot odtsawiamy do ostygnięcie i przelewamy w duży dzbanek tak by każdy mógł sobie nalać do szklaneczki, albo od razu lejemy do szklanek. Idelanie smakuje latem do obiadu.