agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Kompot wieloowocowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny i aromatyczny swojski kompocik owocowy

Kompot wieloowocowy

Składniki:

Kompot wieloowocowy

 

  • jabłka świeże 3 sztuki
  • gruszki 2 sztuki
  • śliwki 30 dkg
  • 4 litry wody
  • 7 łyżek cukru

Sposób przygotowania:

Kompot wieloowocowy
Należy przygotować niezbędne składniki na kompot. Następnie umyć dokładnie owoce pod bieżącą wodą, jabłka pokroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne, z gruszkami podobnie - usuwamy gniazda nasienne, ze śliwek pestki wyjmujemy, następnie owoce należy wrzucić do garnka z wodą i gotować na małym ogniu przez około 20 minut. Gdy kompot trochę ostygnie dodać do niego cukier i porcjować do szklanek wraz z owocami.