WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1153]

Kompot wieloowocowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kompot z owoców mrożonych i świeżych: ze śliwek, rabarbaru, czereśni, truskawek i jabłka, osłodzony cukrem.

Kompot wieloowocowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kompot wieloowocowy

 

Sposób przygotowania:

Kompot wieloowocowy

ETAP 1:

Zamrożone owoce czyli śliwki, czereśnie, truskawki i rabarbar wyjąć z zamrażarki i umieścić w garnku bez ich uprzedniego rozmrażania. Wlać tyle wody aby zakryła wszystkie owoce. Wsypać cukier i ustawić na gazie. Zagotować i gotować aż wszystkie owoce będą miękkie i zaczną się rozgotowywać.

Kompot po ugotowaniu przecedzić przez sito aby oddzielić od owoców. Wymieszać z sokiem z cytryny (ilość wg upodobań), ewentualnie dosłodzić. Najlepiej kompot smakuje po schłodzeniu.

Kompot wieloowocowy
Kompot wieloowocowy po ugotowaniu w garnku
Kompot wieloowocowy
Owoce zalane woda i zasypane cukrem przed zagotowaniem
Kompot wieloowocowy
Wszystkie owoce świeże i mrożone umieszczone w garnku