LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Kompot winogronowo-truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wyśmienity na upalne dni.

Kompot winogronowo-truskawkowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kompot winogronowo-truskawkowy

 

  • winogrona białe 1 kiść duża
  • truskawki 20 dag
  • cukier ok. pół szklanki
  • woda ok. 1,5 l

 

Sposób przygotowania:

Kompot winogronowo-truskawkowy
Owoce dokładnie umyć pod bieżącą wodą, pozbawić gałązek i szypułek. Winogrona włożyć do garnka, podlać połową wody, zagotować. Dodać truskawki, posypać cukrem i dolać resztę wody. Gotować pod przykryciem do rozgotowania się owoców. Przecedzić przez sito. Schłodzić. Podawać w wysokich szklankach ze słomką.
Kompot winogronowo-truskawkowy
Gotowanie winogron na kompot z truskawkami.
Kompot winogronowo-truskawkowy
Dodanie truskawek i cukru do gotowanego kompotu.

Tagi:

winogrona