Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Kompot z antonówki i pigwy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszny kompot z pigwy i antonówki, dosłodzony różową galaretką. Idealny dodatek do jesiennego obiadu.

Kompot z antonówki i pigwy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kompot z antonówki i pigwy

 

  • 1 duża pigwa
  • 2 antonówki
  • 1 litr wody
  • 1 różowa galaretka

 

Sposób przygotowania:

Kompot z antonówki i pigwy
Jabłka i pigwę umyć dokładnie, osuszyć, pokroić w ósemki i usunąć gniazda nasienne, wrzucić owoce do garnka, dolać litr wody i zagotować. Trzymać na małym ogniu około 10 minut. Wsypać różową galaretkę i mieszać tak długo aż się rozpuści. Odstawić do ostudzenia. Przecedzić przez gęste sito i rozlać do szklaneczek.
Kompot z antonówki i pigwy
Jabłka i pigwę umyć dokładnie, osuszyć, pokroić w ósemki i usunąć gniazda nasienne, wrzucić owoce do garnka, dolać litr wody i zagotować.