paolineczka

paolineczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Kompot z brzoskwini z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Idealny na upalne dni. Dobrze schłodzony i podany z lodem ugasi pragnienie najbardziej spragnionym. Idealny także dla naszych maluchów. Mój 18-sto miesięczny Synek uwielbia ten kompot.

Kompot z brzoskwini z jabłkiem

Składniki:

Kompot z brzoskwini z jabłkiem

 

Sposób przygotowania:

Kompot z brzoskwini z jabłkiem
1. Owoce dokładnie myjemy i osuszamy delikatnie ręcznikiem

2. Brzoskwinie przekrawamy na pół i wyjmujemy pestki.

3. Jabłka przekrawamy na pół i wykrawamy gniazda nasienne

4. Na dno garnka układamy owoce, zalewamy je ok 3 l zimnej wody i dodajemy cukier.

5. Kompot doprowadzamy do wrzenia. Gdy to nastąpi zmniejszamy maksymalnie ogień i gotujemy jeszcze kompot przez 20 minut.

6. Kompot przecedzamy .