kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Kompot z malin

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Maliny starannie przebrać wsypać do wcześniej przygotowanych, umytych i wyparzonych słoików

Kompot z malin

Składniki:

Kompot z malin

 

  • maliny dojrzałe 1 kg
  • cukier 20 dag
  • woda 2 szklanki

Sposób przygotowania:

Kompot z malin
Maliny starannie przebrać wsypać do wcześniej przygotowanych, umytych i wyparzonych słoików, potrząsnąć, by równo się ułożyły z wody i cukru ugotować syrop, w trakcie gotowania zdejmować pianę gorącym syropem zalać maliny, tak aby je przykrywał zakręcić, pasteryzować 20 minut od chwili, kiedy woda zawrze, dokręcić wieczka, ostudzić.