natalia_s96

natalia_s96

Kuchcik
[Przepisów: 0]

Kompot z rabarbaru

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny kompot domowej roboty. Idealny na upalne dni. POLECAM!

Kompot z rabarbaru

Składniki:

Kompot z rabarbaru

 

Sposób przygotowania:

Kompot z rabarbaru
Z umytego rabarbaru ściągamy za pomocą noża zewnętrzne włókna. Oczyszczone łodygi kroimy na nieduże kawałki długości ok. 4 cm. W garnku gotujemy 2 litry wody i dodajemy cukier. Pocięty rabarbar parzymy
ukropem, a następnie wkładamy do garnka z gotującym się syropem. Gotujemy kilkanaście minut. Jeśli chcemy otrzymać kompot z ładnie wyglądającym owocem, to uważamy by rabarbar się nie rozgotował. Jednym słowem - pilnujemy go w ostatnich kilka chwilach gotowania. Po ugotowaniu możemy dodać otartą skórkę z 1 cytryny. SMACZNEGO!