Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Kompot z rabarbaru 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybki i smaczny kompot z rabarbaru.

Kompot z rabarbaru 5 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kompot z rabarbaru 5

 

 

Sposób przygotowania:

Kompot z rabarbaru 5
Łodygi rabarbaru bardzo dokładnie obrać i opłukać. Każdą z obranych łodyg pokroić na drobne kostki i włożyć od garnka. Owoce zalać 1 ½ litra wody. Zagotować. Kompot gotować około 7 minut. Następnie zdjąć z ognia i ostudzić. Posłodzić od smaku cukrem lub słodzikiem. Przelać do szklaneczek.
Kompot z rabarbaru 5
Łodygi rabarbaru dokładnie obrać i opłukać.
Kompot z rabarbaru 5
Każdą z obranych łodyg pokroić na drobne kostki i włożyć od garnka.
Kompot z rabarbaru 5
Owoce zalać 1 ½ litra wody. Zagotować. Kompot gotować około 7 minut. Następnie zdjąć z ognia i ostudzić.