Sposób przygotowania:
Konfitura malinowa
Słoiczki parzę gorącą wodą, dokładnie osuszam. Podobnie przygotowuję zakrętki, parzę i osuszam.
Maliny przez chwilę zamaczam w wodzie. Osączam na sicie, następnie w misce zasypuję cukrem i lekko rozgniatam, pozostawiam na kilka godzin aby puściły sok im więcej tym lepiej. Przelewam do rondla i gotuję tak długo aż się rozgotują, następnie przelewam do wcześniej przygotowanych słoiczków dobrze zakręcam, aż chwycą. Przechowuję w spiżarni.
Taka konfitura smakuję najlepiej z herbatą lub naleśnikami i pancakes'ami.
Maliny przez chwilę zamaczam w wodzie. Osączam na sicie, następnie w misce zasypuję cukrem i lekko rozgniatam, pozostawiam na kilka godzin aby puściły sok im więcej tym lepiej. Przelewam do rondla i gotuję tak długo aż się rozgotują, następnie przelewam do wcześniej przygotowanych słoiczków dobrze zakręcam, aż chwycą. Przechowuję w spiżarni.
Taka konfitura smakuję najlepiej z herbatą lub naleśnikami i pancakes'ami.