Jeśli macie do zaproponowania coś więcej niż kiełbaska z grilla lub sklepowa karkówka na grill - podzielcie się oryginalnymi pomysłami. Koniec z grillową nudą – ogłaszamy konkurs „Majowe grillowanie”. Czekamy na wasze przepisy nie tylko na mięsa ale także dania rybne, warzywne, owocowe, mączne, oraz dipy, sosy i sałatki pasujące do dań grillowych.
Nagrody czekają na 6 osób, które w okresie od 7 do 26 maja 2010 r. dodadzą najciekawsze przepisy w kategorii: GRILL.
Każdy z dodanych przepisów będzie oceniany przez użytkowników serwisu do 26 maja 2010 r. i na tej podstawie powstanie ranking konkursowy.
Pięć osób z najwyższą punktacją w rankingu otrzyma książkę „Jest taki dowcip”. Jedna osoba może otrzymać tylko 1 książkę.
Do rankingu wchodzi się automatycznie po dodaniu minimum 3 przepisów z kategorii: GRILL.
Przepisy oceniać mogą wszyscy zalogowani użytkownicy, nie tylko uczestnicy konkursu, wystarczy wejść w przepis i kliknąć po prawej stronie pod oceń przepis wybraną ocenę 1-5. Liczy się suma zebranych punktów.
Uwaga!
Jeśli kilka osób znajdzie się na premiowanym miejscu z tą samą ilością punktów – ranking zostanie otwarty ponownie i będzie można głosować na przepisy przez kolejne 24 godziny. Po zamknięciu rankingu zostaną ogłoszeni zwycięzcy. Jedna osoba może dostać tylko jedną nagrodę.
Nagroda główna – blender
Nagrodę główną blender otrzyma najlepszy przepis konkursowy, wytypowany przez jury po zamknięciu rankingu. Nagroda główna jest przyznawana niezależnie od miejsca w rankingu, sumy zdobytych punktów ani od przyznania nagrody książkowej.
UWAGA NOWOŚĆ: Niniejszym powołujemy pierwszy oficjalny skład JURY Gotujmy.pl
1. JaNina - laureatka konkursu EkoWiosna i MakaroNowy Chiński Rok
2. Pchełka79 - laureatka konkursu Danie dla Damy
3. Pyza - laureatka konkursu Zdrowe dania do odchudzania
4. Pioge7 - laureat konkursu Przepis na udane Święta
5. Tit - redaktor Gotujmy.pl
Do grona jurorów Gotujmy.pl będą dokooptowywani kolejni laureaci konkursów. Rezygnację z uczestnictwa w jury można składać na skrzynkę mailową Tit. Redakcja zastrzega sobie prawo do wyznaczenia innej osoby w celu uzupełnienia składu jury.
Każdy juror typuje 3 przepisy do nagrody głównej przyznając dowolnie wybranym z rankingu konkursowego przepisom punkty od 1-5. Przepis z największą sumą punktów przyznanych przez komplet jurorów wygrywa. Jeśli taką samą liczbę punktów zdobędzie kilka przepisów następuje druga tura głosowania - dogrywka.
Jurorzy nie będący etatowymi pracownikami Infornext.pl mogą brać udział w konkursie na takich samych zasadach co pozostali użytkownicy. Przy typowaniu laureata nagrody głównej jurorzy nie mogą głosować na swoje przepisy, ale mogą głosować na przepisy pozostałych jurorów.
Jurorzy głosują w ciągu 3 dni roboczych od zamknięcia rankingu wysyłając swoje propozycje wraz z przyznanymi punktami na skrzynkę mailową Tit. Jeśli juror nie zagłosuje w przewidzianym terminie, zamiast niego głosuje inna wytypowana przez redakcję osoba.
Tutaj zobacz aktualny ranking.
Powodzenia.
Redakcja Gotujmy.pl
Evi
Pochwaliłam Tit za pomysłowość i oberwało mi sie za złosliwosc !
Pomysł naprawdę mi się spodobał....jak wszystkie Twoje pomysly !!!!!!! Spodobało mi się że pozwalasz nam aktywnie uczestniczyć w realizacji tego poprtalu co nas, mnie, bardzo cieszy bo przecież jestesmy jego cząstką :-))))))
Tit
Tit
Tit
Pyza
No chyba przydałoby się przedłużyć bo na razie to strasznie leje...i jak tu grillować?! może zahaczyć terminem o weekend czerwcowy z Bożym Ciałem?
Evi
Powodzenia grilujacym :-)))
Tit
Anula
Zgadzam sie z Toba i mysle ze glosowanie powinno byc tajne.
Tit
Gość
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
sałata ( lodowa )
pomidory
ser mozzarella
jajka przepiórcze
świeża bazylia
czosnek
musztarda z gorczycą
oliwa/woda
sos sałatkowy włoski (gotowy w proszku Knorr)
Etapy przygotowania
Na telarzach ułożyć sałatę przemieszaną z kilkoma listkami bazylii. Na to pomidory, mozzarellę oraz jajka przepiórcze (może być bez). Na wierzch ponownie listki bazylii. Wszystko zalać sosem przygotowanym tak: sos sałatkowy włoski, mieszamy z 3 łyżkami oliwy i 3 łyżkami wody, do tego 1-2 łyżeczki musztardy z gorczycą, ząbki czosnku przeciśnietę przez praskę (2-4), ew kilka listów bazylii (uwielbiam bazylię dlatego wszędzie jej tak pełno :) ... składniki do sosu mieszam energicznie w zamkniętym słoiku, i odstawiam na kilka chwil do lodówki; zgęstnieje ale o to chodzi :) przed podaniem sałatki polewam nim dokładnie wszystko na talerzu.
wodnik50
wodnik50
Nie wiedziałam gdzie mam dodać przepis na konkurs i dlatego tu dodaję, może łaskawym okiem popatrzy jury i oceni mój przepis.
Karkóweczka z grilla
Zaprosiłam gości na działkę na grilla
Do przygotowania potrzebna mi chwila,
Dlatego że wcześniej wszystko przyrządziłam
Podaję więc przepis jak ja to zrobiłam.
W poprzek włókien wycinam mięsko na kotlety
Ząbki czosnku wyciskam,już pachnie o rety!
Karkóweczkę dzisiaj będę serwowała
Marynatą zrobioną(vegeta,pieprz.chili,papryka,
oregano,bazylia,olej)mocno nacierała.
W czosnku,marynacie wkładam do lodówki
Po kilku godzinach,hops na grill cieplutki.
Jeszcze ciut gorczycą obsypię wokoło
Grill mocno rozgrzewam,jakże jest wesoło.
Smażą się i skwierczą ,pachnie dech zapiera
I już każdy z gości porcję swą zabiera.
Do tego sałatka,chlebek z ziarenkami
Po prostu poezja mówiąc między nami.
Jest jeszcze herbatka,piwko też wypili
I do późnej nocy świetnie się bawili!
Tit
Pozdrawiam,
Tit
wodnik50 napisał(a):
Tit
jaNina
Dołączam się do gratulacji - jesteś prawdziwą królową grilownia! i zapewne nie tylko :).
Pozdrawiam serdecznie!
eli_555
Bardzo się cieszę z wygranej i dziękuję za gratulacje.