lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Kopytka 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne wyszły z fasolka po bretońsku

Kopytka 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kopytka 4

 

 

Sposób przygotowania:

Kopytka 4
Ziemniaki ugotowałam poprzedniego dnia. Następnego dnia zmieniłam je. Dodałam jajko sól i pieprz i mąkę wymieszałam i zagniotłam ciasto . Formowałam ruloniki i kroiłam na małe kawałki. Ugotowałam kopytka i włożyłam je do garnka z fasolka po bretońsku wymieszałam i podawałam na gorąco Fasolkę parę dni wcześniej zrobiłam i włożyłam w słoiki aby na dłużej starczyła
Kopytka 4
zmieliłam ziemniaki dzien wczesniej ugotowane
Kopytka 4
dodałam jedno jako do ziemniaków sól i pieprz
Kopytka 4
wymieszałam z mąką i zaczełam wyrabiać ciasto
Kopytka 4
formowałam małe ruloniki i kroiłam na kawałki