jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Kopytka pełnoziarniste z dynią

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczne kopytka z dodatkiem mąki pełnoziarnistej i startej dyni.

Kopytka pełnoziarniste z dynią

Składniki:

Kopytka pełnoziarniste z dynią

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kopytka pełnoziarniste z dynią
Ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy jajo, miąższ z dyni, makę ziemniaczaną, szczyptę soli. Wsypujemy 1/2 szklanki maki pełnoziarnistej i pół mąki jasnej. Wyrabiamy ciasto dosypując resztę mąki . Formujemy wałek, kroimy go na małe romby. Gotuejemy je w lekko osolonej wodzie przez ok 2 minuty. Możemy podać je jako dodatek do mięsa lub tylko z zarumienioną bułką tartą na 2 łyżkach masła.