krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Koreczki śledziowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Koreczki śledziowe

Składniki:

Koreczki śledziowe

 

  • 2 łyżki Majonezu Dekoracyjnego
  • 4 filety śledziowe
  • 8 śliwek suszonych
  • 1 cytryna
  • 1 por

Sposób przygotowania:

Koreczki śledziowe
Filety namoczyć w wodzie na około 2 godziny. Śliwki namoczyć, osuszyć, skropić sokiem z połowy cytryny. Filety śledziowe pokroić wzdłuż, wewnętrzną ich część posmarować Majonezem. Śliwki owinąć paskami filetów i spiąć wykałaczką. Koreczki ułożyć na półmisku, udekorować krążkami pora, cytryną i Majonezem.

Tagi:

śliwki