Sposób przygotowania:
Koreczki z sera żółtego
Jabłko umyć,osuszyć. Korniszony pociąć na malutkie centymetrowe kawałeczki. Ser żółty pokroić w kosteczkę 1 cm na 1 cm. Paprykę konserwową osączyć na papierowym ręczniku z zalewy.
Pokroić w 1 cm kosteczkę. Paluszki mięsne pokroić na 1,5 cm długości kawałki.
Na każdą wykałaczkę nabić po kolei : kawałeczek mięsnego paluszka,kawałeczek korniszona,kawałeczek papryki konserwowej,kawałeczek sera żółtego,kawałeczek papryki konserwowej,kawałeczek paluszka mięsnego.
Każdą tak przygotowaną wykałaczkę wbić w jabłuszko.
Gotowego "jeżyka" ułożyć ostrożnie na małym półmisku na liściu sałaty zielonej.
Pokroić w 1 cm kosteczkę. Paluszki mięsne pokroić na 1,5 cm długości kawałki.
Na każdą wykałaczkę nabić po kolei : kawałeczek mięsnego paluszka,kawałeczek korniszona,kawałeczek papryki konserwowej,kawałeczek sera żółtego,kawałeczek papryki konserwowej,kawałeczek paluszka mięsnego.
Każdą tak przygotowaną wykałaczkę wbić w jabłuszko.
Gotowego "jeżyka" ułożyć ostrożnie na małym półmisku na liściu sałaty zielonej.