Sposób przygotowania:
Śledzie z jabłkiem i cebulą
Śledzia wymoczyć w zimnej wodzie, osączyć i pokroić na kawałki. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w drobną kostkę.
Jabłka wymieszać z cebulą i skropić sokiem z cytryny. Wstawić na pół godziny do lodówki. Ogórka pokroić w półplasterki i wymieszać ze śledziem i wyjętymi z lodówki jabłkami z cebulą.
Jogurt wymieszać z majonezem i dodać do śledzi. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Schłodzić przed podaniem.
Jabłka wymieszać z cebulą i skropić sokiem z cytryny. Wstawić na pół godziny do lodówki. Ogórka pokroić w półplasterki i wymieszać ze śledziem i wyjętymi z lodówki jabłkami z cebulą.
Jogurt wymieszać z majonezem i dodać do śledzi. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Schłodzić przed podaniem.