gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Korniszony po mojemu

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne korniszony domowej roboty.

Korniszony po mojemu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Korniszony po mojemu

 

Sposób przygotowania:

Korniszony po mojemu
Ogórki myjemy i moczymy trochę w zimnej wodzie. Przygotować słoiki do kazdego słoika na spód dać plasterek cebuli,koper,ziele angielskie,gorczyca,imbir,listek laurowy. Następnie pionowo powkładać ogórki dodać ząbek czosnku trochę marchewki mozna dodać fasolkę szparagową dla ozdoby.. Przygotować zalewę do garnka wlac wodę, ocet,cukier i sól dobrze wymieszać i tak przygotowaną zalewą zalac słoiki i zamknąć przykrywkami.Ogórki niech sobie tak postoją parę godzin mozna zostawić do następnego dnia . Do specjalnego garnka do pastezyzowania przetworów musi miec na dnie wkładkę albo poprostu składamy ręcznik wlewamy zimną wodę nie za duzowkładamy słoiki słoiki mają byc do 3/4 w wodzie.i garnek przykrywamy i gotujemy. Jak woda w garnku się zagotuje zmniejszamy gaz i pasteryzujemy 12 minut. Dla pewnosci aby słoiki złapały wyjmuję je gorąće recznikiem dokrećam pokrywki i stawiak do góry nogami i tak sobie stoją az wystygną.POLECAM ! ! !
Korniszony po mojemu
Umyte ogórki układamy pionowo w słoiku..
Korniszony po mojemu
Przygotować zalewę do ogórków zalac i zakręcić słoik.
Korniszony po mojemu
Zalane zalewą słoiki zamykamy i niech sobie postoją parę godzin