Sposób przygotowania:
Korniszony po mojemu
Ogórki myjemy i moczymy trochę w zimnej wodzie. Przygotować słoiki do kazdego słoika na spód dać plasterek cebuli,koper,ziele angielskie,gorczyca,imbir,listek laurowy. Następnie pionowo powkładać ogórki dodać ząbek czosnku trochę marchewki mozna dodać fasolkę szparagową dla ozdoby.. Przygotować zalewę do garnka wlac wodę, ocet,cukier i sól dobrze wymieszać i tak przygotowaną zalewą zalac słoiki i zamknąć przykrywkami.Ogórki niech sobie tak postoją parę godzin mozna zostawić do następnego dnia . Do specjalnego garnka do pastezyzowania przetworów musi miec na dnie wkładkę albo poprostu składamy ręcznik wlewamy zimną wodę nie za duzowkładamy słoiki słoiki mają byc do 3/4 w wodzie.i garnek przykrywamy i gotujemy. Jak woda w garnku się zagotuje zmniejszamy gaz i pasteryzujemy 12 minut. Dla pewnosci aby słoiki złapały wyjmuję je gorąće recznikiem dokrećam pokrywki i stawiak do góry nogami i tak sobie stoją az wystygną.POLECAM ! ! !
gosia56
Babciagramolka
Po prostu przepis jest na czasie i zdjęcie ładne :) Nic osobistego.
GLAZTER2007
gosia56
DZIEKUJE BARDZO .zapewniam ze ogórki są pyszne robię je juz od bardzo dawna POLECAM!!!
-Natka-
gosia56
robię tez ogórki z czerwoną papryką smakują super.
gusia1000