Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z kalafiora i jajka
Kalafiora obrać z liści, podzielić na różyczki zalać wodą i gotować do miękkości (ok. 20 minut). Odcedzić, wyłożyć do miski i rozgnieść widelcem.
Jajka ugotować na twardo, obrać rozgnieśc widelcem dodać do kalafiora, dodać poszatkowany koperek zielony, drobno pokrojoną cebule, surowe jajko, bułkę tartą, sól i pieprz oraz odrobinę gałki muszkatołowej do smaku.
Dokładnie wymieszać, następnie zimną wodą zwilżyć dłonie i formować kotlety.
Po uformowaniu obtoczyć kotlety w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać masło klarowane, gdy będzie gorące włożyć kotlety i smażyć z każdej strony na złoty kolor.
Wyjmować na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Smacznego.
Jajka ugotować na twardo, obrać rozgnieśc widelcem dodać do kalafiora, dodać poszatkowany koperek zielony, drobno pokrojoną cebule, surowe jajko, bułkę tartą, sól i pieprz oraz odrobinę gałki muszkatołowej do smaku.
Dokładnie wymieszać, następnie zimną wodą zwilżyć dłonie i formować kotlety.
Po uformowaniu obtoczyć kotlety w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać masło klarowane, gdy będzie gorące włożyć kotlety i smażyć z każdej strony na złoty kolor.
Wyjmować na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Smacznego.
gusia1000