Sposób przygotowania:
Kasza gryczana z kiełbasą i pieczarkami
Kaszę ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Kiełbasę oraz obrane i umyte pieczarki pokroić w plastry. Obraną cebulę i czosnek posiekać.
Na patelni rozgrzać masło, zrumienić kiełbasę, dodać cebulę z czosnkiem, zeszklić.
Dołożyć pieczarki, dusić do odparowania płynu.
Do warzyw wsypać kaszę, doprawić sosem piri-piri, ziołami, solą i pieprzem.
Smażyć kolejne 5 min co chwila mieszając.
Podawać gorące.
Na patelni rozgrzać masło, zrumienić kiełbasę, dodać cebulę z czosnkiem, zeszklić.
Dołożyć pieczarki, dusić do odparowania płynu.
Do warzyw wsypać kaszę, doprawić sosem piri-piri, ziołami, solą i pieprzem.
Smażyć kolejne 5 min co chwila mieszając.
Podawać gorące.