Sposób przygotowania:
Kotlety z jajek i kabanosemETAP 1:
![Kotlety z jajek i kabanosem Kotlety z jajek i kabanosem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kotlety-z-jajek-i-kabanosem-421207.jpg)
Jajka na twardo obrać i włożyć do malaksera, bułkę namoczyć w mleku i po namoczeniu odcisnąć, a następnie dodać do jajek, dołożyć czosnek oraz pietruszkę i całość zmiksować.
ETAP 2:
![Kotlety z jajek i kabanosem Kotlety z jajek i kabanosem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kotlety-z-jajek-i-kabanosem-421208.jpg)
Masę jajeczną przełożyć do miski wbić jajko i dodać drobno pokrojone kabanosy, doprawić do smaku solą i pieprzem ( gdyby masa była za luźna to dodać do niej 1-2 łyżki bułki tartej)
ETAP 3:
![Kotlety z jajek i kabanosem Kotlety z jajek i kabanosem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kotlety-z-jajek-i-kabanosem-421209.jpg)
Z masy jajecznej uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na maśle do momentu uzyskania złotego koloru.
Masło można zastąpić margaryną, ale zdecydowanie odradzam olej.