bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Kotlety z jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Kotlety z jajek są smaczne i sycące, często przyrządzam je na piątkowy obiad, podaję z surówką i ziemniakami.

Kotlety z jajek

Składniki:

Kotlety z jajek

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z jajek
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na rozgrzanym oleju.

Ugotowane jajka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy podsmażoną cebulę, surowe jajka, bułkę tartą, śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Wszystko dokładnie mieszamy, z masy formujemy małe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.