mania

mania

Szef Kuchni
[Przepisów: 72]

Krabowo - krewetkowy przysmak czosnkowy.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pierwszy raz zetknelam sie z czyms takim i powiem szczerze wyszlo suuuper...

Krabowo - krewetkowy przysmak czosnkowy.

Składniki:

Krabowo - krewetkowy przysmak czosnkowy.

 

  • 1 opakowanie krewetek królewskich ( juz przygotowanych do jedzenia) lub tak jak w moim przypadku nowy wynalazek pod nazwą LARGE PRAWNS ,jest to polączenie kilku smków, między innymi kraba , krewetek i ryby ale bardzo delikatne.Wyglądem przypominające duuuuże krewetki
  • 4-5 ząbkow czosnku
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju
  • 2 łyżki posiekanego koperku lub natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Krabowo - krewetkowy przysmak czosnkowy.
Krewetki w obu przypadkach nalezy rozmrozic .Czosnek obrac z lupinek o przecisnac przez praske.Na patelni rozgrzac ale nie za mocno olej lub oliwe, dodac po chwili czosnek i delikatnie przesmayc nie rumienic bo bedzie gorzki.Nastepnie dodac krewetki i smazyc doslownie 5 minut poniewaz urzywamy juz gotowanych wystarczy ze sie dobrze podgrzeja , nasepnie dodac posiekany koperek lub pietruszke .Podawac najlepiej z pelnoziarnistym pieczywem .
Smacznego.