Sposób przygotowania:
Krakersowe kanapeczki
Łososia skrapiamy cytryną, a z makreli wyjmujemy ości.
Biały ser kroimy w
cienkie plasterki, a potem na mniejsze kawałki. Rzodkiewki myjemy, i kroimy w
plasterki, a plasterki, a każdy plasterek na ćwiartki. Cebulę po obraniu i umyciu kroimy w drobną kostkę.
Krakersy układamy na talerzach i robimy kanapeczki w 3 wariantach
Pierwszy wariant to wędzony łosoś ułożony na krakersach.
Drugi wariant jest z białym serem i rzodkiewką.
W trzecim wariancie na krakersach układamy biały ser i posypujemy go cebulą, a obok kładziemy makrelę.
Na koniec wszystkie kanapeczi posypujemy grubo
mielonym kolorowym pieprzem.
Biały ser kroimy w
cienkie plasterki, a potem na mniejsze kawałki. Rzodkiewki myjemy, i kroimy w
plasterki, a plasterki, a każdy plasterek na ćwiartki. Cebulę po obraniu i umyciu kroimy w drobną kostkę.
Krakersy układamy na talerzach i robimy kanapeczki w 3 wariantach
Pierwszy wariant to wędzony łosoś ułożony na krakersach.
Drugi wariant jest z białym serem i rzodkiewką.
W trzecim wariancie na krakersach układamy biały ser i posypujemy go cebulą, a obok kładziemy makrelę.
Na koniec wszystkie kanapeczi posypujemy grubo
mielonym kolorowym pieprzem.