Mama niejadka

Mama niejadka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Krakersy z mąki z grochu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie, smaczne i zdrowe krakersy z mąki z grochu. Wersja 3xbez (bez glutenu, bez cukru i nabiału) :)

Krakersy z mąki z grochu

Składniki:

Krakersy z mąki z grochu

 

  • 1 szklanka mąki z żółtego grochu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta proszku do pieczenia bg
  • garść ziaren siemienia lnianego
  • 1 łyżka płynnego oleju kokosowego
  • 1/4 szklanki wody

Sposób przygotowania:

Krakersy z mąki z grochu
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200stopni. W tym czasie wymieszać w misce wszystkie suche składniki (mąka, sól, proszek do pieczenia i siemię lniane). Dodać roztopiony olej i wodę. Dokładnie wymieszać.

Zagnieść jednolite ciasto i wyłożyć na stolnice podsypaną niewielką ilością mąki. Ciasto rozwałkować na cieniutki placek i ponakłuwać widelcem.

Wyciąć kształty i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Piec około 6-8 minut pilnując bo szybko się pieką.