Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Bułeczki dyniowe z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne i bardzo aromatyczne bułeczki z dodatkiem puree z dyni i serem. Idealne na śniadanie dla niejadka.

Bułeczki dyniowe z serem

Składniki:

Bułeczki dyniowe z serem

 

  • puree z dyni 200 gram
  • woda letnia 100 ml
  • olej 3 łyżki
  • cukier 1 łyżeczka
  • drożdże świeże 20 gram
  • mąka pszenna typ 650 500 gram
  • sól himalajska 1 płaska łyżeczka

Sposób przygotowania:

Bułeczki dyniowe z serem
Przygotować puree dyniowe. Dynie upiec w piekarniku około 40-50minut. Przestudzić i miąższ zblendować.

Do jeszcze letniego musu z dyni dodać pokruszone drożdże i cukier. Pozostawić na kilka minut aż drożdże ruszą.

Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Pozostawić w ciepłe miejsce na 1-1,1/2 godziny.

Ciasto podzielić na 10-12 części. Formować bułeczki.

Piec w 180stopniach ok. 20minut. Na 3 minuty przed końcem pieczenia położyć na bułce plasterek sera i poczekać aż się rozpuści.