Sposób przygotowania:
Bułeczki dyniowe z serem
Przygotować puree dyniowe. Dynie upiec w piekarniku około 40-50minut. Przestudzić i miąższ zblendować.
Do jeszcze letniego musu z dyni dodać pokruszone drożdże i cukier. Pozostawić na kilka minut aż drożdże ruszą.
Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Pozostawić w ciepłe miejsce na 1-1,1/2 godziny.
Ciasto podzielić na 10-12 części. Formować bułeczki.
Piec w 180stopniach ok. 20minut. Na 3 minuty przed końcem pieczenia położyć na bułce plasterek sera i poczekać aż się rozpuści.
Do jeszcze letniego musu z dyni dodać pokruszone drożdże i cukier. Pozostawić na kilka minut aż drożdże ruszą.
Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Pozostawić w ciepłe miejsce na 1-1,1/2 godziny.
Ciasto podzielić na 10-12 części. Formować bułeczki.
Piec w 180stopniach ok. 20minut. Na 3 minuty przed końcem pieczenia położyć na bułce plasterek sera i poczekać aż się rozpuści.