Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1213]

Paprykowe krakersy z kminkiem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 30
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zamiast kupować w sklepie krakersy można przygotować je samemu, wystarczy pół godziny i mamy znakomitą przekąskę. Polecam Wam takie paprykowo-kminkowe. Polecam.

Paprykowe krakersy z kminkiem

Składniki:

Paprykowe krakersy z kminkiem

Ciasto:

Dodatkowo:

  • 1 małe jajko
  • papryka słodka mielona według uznania
  • kminek cały według uznania
  • mąka pszenna do posypania stolnicy
  • masło lub margaryna do posmarowania blaszek

Sposób przygotowania:

Paprykowe krakersy z kminkiem
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie wałkujemy je cieniutko na lekko posypanej mąką stolnicy, kroimy w kwadraty takiej wielkości jakie chcemy mieć ciasteczka. Układamy je na blaszkach posmarowanych masłem lub margaryną.

2. Następnie każdego krakersa za pomocą pędzelka smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy papryką i kminkiem.

3. Krakersy pieczemy około 10 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Trzeba ich pilnować ponieważ bardzo szybko się pieką. Upieczone studzimy i podajemy.

4. Smacznego życzę.



Rady:

Z przepisu wyszło mi dwie spore blaszki krakersów.

Tagi:

krakersy