Sposób przygotowania:
Paprykowe krakersy z kminkiem
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie wałkujemy je cieniutko na lekko posypanej mąką stolnicy, kroimy w kwadraty takiej wielkości jakie chcemy mieć ciasteczka. Układamy je na blaszkach posmarowanych masłem lub margaryną.
2. Następnie każdego krakersa za pomocą pędzelka smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy papryką i kminkiem.
3. Krakersy pieczemy około 10 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Trzeba ich pilnować ponieważ bardzo szybko się pieką. Upieczone studzimy i podajemy.
4. Smacznego życzę.
Rady:
Z przepisu wyszło mi dwie spore blaszki krakersów.
2. Następnie każdego krakersa za pomocą pędzelka smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy papryką i kminkiem.
3. Krakersy pieczemy około 10 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Trzeba ich pilnować ponieważ bardzo szybko się pieką. Upieczone studzimy i podajemy.
4. Smacznego życzę.
Rady:
Z przepisu wyszło mi dwie spore blaszki krakersów.
SylaUla
Babeczka35
Bardzo polecam :)
gusia1000
Babeczka35
Polecam zrobić.
ciasteczka
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
Czekoladka 2
Babeczka35
Dokładnie tak :)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Zgadzam się z Tobą :)