Sposób przygotowania:
Budyń na domowym mleku kokosowym
Z wiórek kokosowych i mleka przygotować domowe mleko kokosowe. Wiórki kokosowe zalewamy gorącą wodą i pozostawimy na conajmniej kilka godzin a najlepiej na całą noc.
Przelewamy do wysokiego naczynia i blendujemy kilka minut. Przecedzamy przez gazę. Większość mleka zagotować. W niecałych 100ml wymieszać skrobię ziemniaczaną. Do gotującego się mleka kokosowego wsypać ksylitol i laski wanilii. Powoli wlewać skrobię wymieszaną z mlekiem. Chwilę gotować.
Gorący przelać na talerz.
Przelewamy do wysokiego naczynia i blendujemy kilka minut. Przecedzamy przez gazę. Większość mleka zagotować. W niecałych 100ml wymieszać skrobię ziemniaczaną. Do gotującego się mleka kokosowego wsypać ksylitol i laski wanilii. Powoli wlewać skrobię wymieszaną z mlekiem. Chwilę gotować.
Gorący przelać na talerz.