Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Krem jogurtowy z białą czekoladą (bez żelatyny)

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
  • KALORIE: 310
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Krem jest też lekki i bardzo delikatny w smaku. Można z niego przygotować smaczny deser, przełożyć nim przeróżne ciasta i torty lub wypełnić kruche babeczki oraz rurki.

Krem jogurtowy z białą czekoladą (bez żelatyny)

Składniki:

Krem jogurtowy z białą czekoladą (bez żelatyny)

 

Sposób przygotowania:

Krem jogurtowy z białą czekoladą (bez żelatyny)

Czekolada:

Krem jogurtowy z białą czekoladą (bez żelatyny)
Czekoladę należy ostudzić, ale nadal powinna być płynna.

Czekoladę należy roztopić w kąpieli wodnej i pozostawić do ostudzenia.

Krem:

Krem jogurtowy z białą czekoladą (bez żelatyny)
Krem nadaje się również do do tortu z masą cukrową, tylko wtedy warto dodać do niego 2, a nie 1 opakowanie śmietanki w proszku.

Jogurt powoli zmiksować z przestudzoną, ale płynną czekoladą.
Jogurt powinien być gęsty i może być lejący się, o aksamitnej, jednolitej konsystencji - a nie taki, że można go kroić.
Na końcu wsypać "Śnieżkę".

Wszystko razem dokładnie połączyć na jednolity oraz sztywny krem.
Z podanych proporcji wystarczy go np. do podwójnego przełożenia biszkoptu o średnicy 18-20 cm.


Tagi:

okazje kremy masy