Sposób przygotowania:
Pesto z jarmużuETAP 1
![Pesto z jarmużu Pesto z jarmużu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pesto-z-jarmuzu-531259.jpg)
Jarmuż przepłukujemy i osuszamy. Z tak przygotowanego usuwamy grube łodygi.
ETAP 2
![Pesto z jarmużu Pesto z jarmużu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pesto-z-jarmuzu-531260.jpg)
Miękkie liście siekamy na drobniejsze części.
Płatki migdałowe delikatnie podprażamy.
ETAP 3
![Pesto z jarmużu Pesto z jarmużu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pesto-z-jarmuzu-531261.jpg)
Tak przygotowane warzywo umieszczamy w miseczce wraz z przestudzonymi płatkami, czosnkiem oraz przyprawami. Do całości wlewamy oliwę.
ETAP 4
![Pesto z jarmużu Pesto z jarmużu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pesto-z-jarmuzu-531262.jpg)
Składniki miksujemy. W zależności od tego jakiej gęstości chcemy uzyskać pesto dajemy mniej lub więcej oliwy. Gotowe przekładamy do słoiczka. Przechowujemy w lodówce