Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Krewetkowa przystawka

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Wykwintna przystawka,której przygotowanie zabiera parę minut.

Krewetkowa przystawka

Składniki:

Krewetkowa przystawka

 

  • 20 mrożonych krewetek
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 50 g masła czosnkowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 szklanki białego wytrawnego(pół wytrawnego)wina

Sposób przygotowania:

Krewetkowa przystawka
Mrożone krewetki zalać ciepłą,gotowaną wodą(dosłownie na parę minut,aż się rozmrożą).Na patelni rozpuścić masło czosnkowe,dodać ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę,natkę pietruszki oraz odcedzone krewetki.Gdy na patelni odparuje się płyn i zostanie sam tłuszczyk podlać krewetki winem,poczekać,aż wino również odparuje.Smacznego :-)))

Tagi:

krewetki